Expertise

Strategie

Identiteit

Een goed logo moet staan als een huis en passen bij je identiteit en de essentie van jouw merk. Daar hoort een verhaal achter te zitten. Een verhaal dat wij samen met jou schrijven, op basis van de gezamenlijke zoektocht die we hebben afgelegd, op weg naar de kern van jouw onderneming.

Weten wie je bent
Veel bedrijven denken te weten wie ze zijn, maar gaan volledig voorbij aan het feit dat de markt is veranderd, klanten zijn veranderd en dat je als onderneming subtiel bent meeveranderd. Vaak wordt er hetzelfde geroepen als de concurrent, omdat men denkt dat dat is wat de (potentiële) klant wil horen. Niets is minder waar. Klanten willen zien dat je authentiek bent en een onderscheidend vermogen bezit. Daarom duiken we samen in het diepe, om de kern van jouw onderneming naar boven te halen.

Hebben we eenmaal vastgesteld wie je bent en waar je bedrijf voor staat, dan kijken we samen hoe we dit met de nodige impact kunnen overbrengen aan je doelgroep. Wie die doelgroep is? Misschien wel een hele andere dan je al jaren dacht, maar ook dat halen we samen naar de oppervlakte!

Positionering

Weten waar je staat, weten waar je merk (voor) staat en dit via de juiste kanalen communiceren met je doelgroep zorgt voor verbinding. Wie in de huidige tijd alleen maar boodschappen “zendt” en niet luistert, of “ontvangt” zal nooit een band opbouwen met de klant. Door te weten wat je doelgroep belangrijk vindt en dezelfde taal te spreken, leg je lijnen die steeds sterker worden. Klantenbinding is een onzichtbaar spel van de juiste lijnen leggen en zorgen dat er actief gecommuniceerd wordt.

Het merkmanifest dat wij samen maken, is de leidraad voor het aangaan van deze waardevolle verbindingen en het onderhouden ervan. Een levend draaiboek, dat ervoor zorgt dat er een focus behouden blijft op wat voor jouw merk en voor de klant echt belangrijk is. Vanuit het merkmanifest communiceer je in tekst en beeld op een manier die het meeste rendement oplevert.

IDEA 2 realiseert voor jou het volgende:

 • Merkstrategie en -beleid
 • Positionering
 • Interne en externe communicatie
 • Online marketing strategie

Ontwerp

Visuele vertaling van de identiteit

Met het vaststellen van de identiteit van jouw onderneming hebben we de middelen in handen om datgene wat er geschreven staat, te vertalen naar een visueel boegbeeld dat exact dat uitdraagt, waaraan jouw onderneming herkend kan worden.

Investeren in een logo en een bijbehorende huisstijl verdient zichzelf terug, mits je het goed doet. In het merkmanifest wordt alles rondom logo en huisstijl opgenomen. Denk daarbij aan zaken als kleurgebruik, lettertypen, positionering van beeldelementen.
 

Communicatiemiddelen

Merkbeleving is het sleutelwoord in alle uitingen die je als onderneming doet. Jouw merkessentie moet in alle communicatiemiddelen optimaal naar voren komen. Wederom geldt dat het merkmanifest de richting bepaalt. We ontwikkelen een thema waarbinnen er gecommuniceerd wordt en creëren op die manier herkenbaarheid op het eerste gezicht. We maken van jouw merk een held, die uitdraagt dat er op jouw bedrijf gebouwd kan worden. Vertrouwen uitstralen en jezelf onderscheiden zijn van cruciaal belang.

On- en offline media
Welke communicatiemiddelen we adviseren voor jouw merk, voor jouw onderneming, laten we volledig afhangen van de doelgroep die er bereikt moet worden. De tijden dat de doelgroep op één plaats te vinden was, zijn voorbij. Daarom kijken we naar de beste mediamix die er mogelijk is en adviseren we breed. Omnichannel marketing in dienst van jouw merk!

IDEA 2 helpt jou met de creatie van:

 • Logo, huisstijl, corporate identity
 • Communicatie thema’s
 • Campagnes
 • Offline media: o.a. flyers, folders, brochures, affiches, jaarverslagen, magazines
 • Online media: o.a. websites, webshops
 • Video en animatie
 • Outdoor reclame
 • Guerrilla marketing

Contentmarketing

Een krachtig instrument om je identiteit uit te dragen en binding te krijgen met je klant via contentmarketing is Storytelling. De “waarom” vraag beantwoorden aan je lezers. Waarom doe je wat je doet? Klanten willen dat weten en Storytelling zorgt ervoor dat je een eerlijk en authentiek verhaal over de bühne brengt.

Bloggen en vloggen
Bloggen en vloggen geven je de mogelijkheid om het bedrijf achter je merk te laten zien. Dat maakt je sympathiek en betrouwbaar. Onze tekstschrijvers zijn stuk voor stuk vakmensen die de essentie van jouw onderneming kunnen vertalen in een verhaal waarin jouw bedrijf een emotie oproept bij de lezer. Een blog kan daarnaast ook ingezet worden om actueel nieuws uit je bedrijf te communiceren, of jouw opinie over nieuws uit de branche weer te geven. Persoonlijk communiceren doet wonderen.

We zorgen voor de juiste online strategie en kiezen de passende social media kanalen. De website of webshop zullen optimaal ingericht worden.

IDEA 2 ondersteunt jou met je contentstrategie, contentcreatie, vindbaarheid en promotie:

 • Contentstrategie
 • Contentcreatie
 • Storytelling
 • Bloggen en vloggen
 • Online advertising
 • SEO
 • Monitoring
 • Analitics

Neem eens een kijkje in onze keuken en proef eens van hetgeen we voor anderen al bereid hebben!

Kop koffie?