Gemeente Noordenveld

Logo en corporate identity

In het kader van de gemeentelijke herindeling in de provincie Drenthe eind jaren 90 vormden de kernen Roden, Peize en Norg de nieuwe gemeente Noordenveld. De naam van de gemeente is ontleend aan het historische rechtsgebied Noordenveld, een bosrijke omgeving waar de kleur groen vandaan komt.
De naam zelf kon niet anders dan in beeld kracht bij gezet worden.

Van wagenpark tot koffiekopje

Alles wat de naam Noordenveld kon dragen is aangepakt. Van het uitgebreide wagenpark tot de koffiekopjes en de interne formulierenstroom die een éénduidige lay-out kreeg.

Brochure ‘Buiten spelen in Noordenveld’

Voor de beleidsplannen omtrent de speelterreinen binnen de gemeente Noordenveld is een attractieve, speelse brochure ontwikkeld met een uitklapposter als omslag.

Brochure kavelverkoop Roderveld IV

Wat doe je als je van plan bent om een huis te laten bouwen? Dan stel je je stiekem al voor hoe je huis zal staan op dat ongerepte stuk grond wat je koopt. Aftastend bewandel je het pad naar de plek waar je de sleutel straks kunt omdraaien. Kijk, de deur naar je eigen kavel staat al open, in de nieuw te vormen woonwijk en de deurmat met ‘welkom’ ligt al voor je klaar. Wel eerst de voeten vegen hoor, voordat je naar binnengaat. Tocht door de ramen? Nee, wel een frisse wind die door je hoofd vol ideeën waait…

Website

De website is geheel in huisstijl ontworpen en aangevuld met een frisse groene kleur. In de vormgeving is rekening gehouden met een brede toegankelijkheid voor de bezoeker. Zo is o.a. in de kleurcombinaties rekening gehouden met kleurenblindheid. De website voldoet aan de webrichtlijnen die aan overheidswebsites gesteld worden.

Kop koffie?