IDEA 2 wint bronzen Creativity award

Nieuws

V.l.n.r.: Ontwerpers Erwin Zinger en Henk de Graaf, tekstschrijver Jan Mol en fotografe Sasja Michalski. Op de voorgrond Swawek Andrzejewski.

Bijna exact een jaar na het winnen van de onderscheiding bij de International Design Awards heeft IDEA 2 alweer een onderscheiding ontvangen. Het is de 30ste onderscheiding die IDEA 2 mag bijzetten in de prijzenkast. In de Creativity International 49th Media & Interactive Design Awards Competition won IDEA 2 brons voor de website van Swawek, Handcrafted Interior Design in de categorie NEW MEDIA & WEB DESIGN > Website – Business to Consumer.

De inzendingen werden door een internationale designjury beoordeeld op creativiteit, codering, presentatie, kleur, copywriting, fotografie, typografie, cinematografie, boodschap, gebruiksgemak en relevantie voor de categorie. Elk jurylid beoordeelde de inzendingen vanuit zijn of haar expertise en achtergrond.

Inzendingen kwamen uit 39 landen, 2 Canadese provincies en 32 Amerikaanse staten. Slechts 39% van de inzendingen van dit jaar won een prijs die het competitieve en uitstekende ontwerp dat dit jaar werd ingediend weerspiegelt. De onderscheidingen vallen als volgt uiteen: goud – 4%, zilver – 14%, brons – 21%.

Creativity International Design Awards is een van de langstlopende, onafhankelijke reclame- en grafische ontwerpcompetities en heeft als doel onderscheid en erkenning te genereren voor hoogstaand design en de ontwerpers ervan. De reizende tentoonstelling gaat de hele wereld over, om media-aandacht te creëren voor de winnaars en dat op meer dan één continent. Erwin Zinger en Henk de Graaf, eigenaren van het Groningse IDEA 2, zien het winnen van de award als een mooie motivatie om de strategie van het bedrijf door te zetten op de manier waarop men werkt en denkt: verrassend, uitdagend en vernieuwend.

IDEA 2 heeft voor de website van Swawek samengewerkt met Sasja Michalski (Sasja Michalski Fotografie) voor het maken van de urbex foto’s voor de website en Jan Mol (Draeckensteijn Media) voor het schrijven van de teksten bij de producten. Sasja en Jan hebben voor hun werk ieder een certificaat in de categorie brons ontvangen.

Bekijk de publicatie hier
Bekijk de website van Swawek

Kop koffie?